Borstvoedende moeders onzeker over medicijngebruik

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

dreamstime_xl_9624514.jpgVeel vrouwen die hun eerste kind borstvoeding geven zijn onzeker over medicijngebruik. Dat blijkt uit een rondvraag van de KNMP onder apothekers en verloskundigen in het kader van Wereld Borstvoeding Week (27 september – 5 oktober). Deskundigen zeggen dat nieuwe moeders vaak vragen stellen over wat wel en niet mag op terrein van medicatie om typische borstvoedingskwaaltjes te voorkomen. Om deze twijfel weg te nemen geeft de KNMP advies over medicijngebruik bij de meest voorkomende kwalen in de zelfzorggids ‘Wat kan ik doen, wat mag ik slikken?’.

Neusspray en Sint janskruid?
Het is bekend dat je tijdens de zwangerschap verstandig om moet gaan met medicijnen. Dit geldt ook tijdens de borstvoedingsperiode. Toch is voor veel borstvoedende moeders onduidelijk wat je wel of niet mag slikken. Bovendien weten veel vrouwen niet dat er medicijnen zijn die tijdens de zwangerschap wél mogen worden gebruikt, maar niet veilig zijn tijdens de borstvoedingsperiode. Zoals neusspray met xylometazoline.

Er wordt vaak gedacht dat een geneesmiddel dat je zonder recept kunt kopen altijd veilig is, ook als je borstvoeding geeft. Dit is een misverstand. Daarnaast kunnen alternatieve middelen, zoals homeopathische middelen en kruiden, niet altijd zonder risico worden gebruikt tijdens de borstvoedingsperiode. Bijvoorbeeld Sint janskruid.

Gratis exemplaar
De Zelfzorggids ‘Wat kan ik doen, wat mag ik slikken?’ adviseert over medicatiegebruik bij veel voorkomende kwalen bij borstvoeding en zwangerschap. Bij elke klacht is een beschrijving te lezen over de mogelijkheden voor (aankomende) moeders. Wat ze zelf kunnen doen en welke medicijnen ze kunnen gebruiken.

Bij twijfel kan je op elk moment bij de apotheker binnenlopen voor professioneel advies over welke medicijnen het beste werken voor jou en je kind. De Zelfzorggids is te downloaden via www.apotheek.nl.

Thermen Bussloo beste wellnessresort van Nederland

(3 stemmen, gemiddeld 2.00 van 5)

thermen.jpgThermen Bussloo is het best gewaardeerde wellnessresort van Nederland. Dat blijkt uit de consumentenbeoordelingen over 2013 op beoordelingswebsite Zoover. Het Gelderse wellnessresort heeft donderdag met een gemiddelde waardering van een 8,4 de Zoover Award 2013 gewonnen.

Review Dermalex

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

eczeem.jpgEen kindje met eczeem is een hele zorg. Waar reageert z’n huid goed op, waarop niet? In je zoektocht naar een kindvriendelijke behandeling ben je inmiddels een echte huidspecialist geworden. Je weet wat je wil: een middel dat helpt, en dat je zo lang kunt gebruiken als nodig is. Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen is een crème ontwikkeld voor de behandeling van de symptomen van eczeem, zoals jeuk, schilfering en roodheid van de huid. Dit product is speciaal geschikt voor baby’s en kinderen vanaf 8 weken, bevat geen hormonen kan gedurende een langere periode achter elkaar gebruikt worden.

Feiten en fabels over fruit

(1 stem, gemiddeld 5.00 van 5)

zespri.jpgFruit is natuurlijk heel lekker is, en heel gezond! Het bevat het ideale pakketje van belangrijke voedingsstoffen en vezels. Het is dan ook aan te raden om elke dag twee stukken fruit te nemen. De meeste mensen weten wel dat fruit gezond is, maar waarom eigenlijk? 

Testers gezocht: Dermalex Eczeem crème

(2 stemmen, gemiddeld 5.00 van 5)

eczeem.jpgEczeem is een allergische ontstekingsreactie van de huid. Er zijn verschillende soorten eczeem, maar vooral atopisch eczeem (ook wel constitutioneel eczeem genoemd), contacteczeem en seborroïsch eczeem komen veel voor. Eczeem is een niet-besmettelijk huidaandoening en kan zowel voorkomen bij baby’s, kinderen als volwassenen.