Eiceldonatie

(0 stemmen, gemiddeld 0 van 5)
eiceldonatie

Als de vrouw geen eicellen (meer) heeft, kan ze - met de hulp van een donor die een IVF-behandeling ondergaat - toch zelf een kind krijgen. Gelijktijdig met de IVF-behandeling van de donor, krijgt de vrouw een hormoonbehandeling om te zorgen dat haar baarmoederslijmvlies op het goede moment klaar is om een bevrucht eitje te ontvangen en te laten innestelen. Nadat de donor haar eitjes heeft afgestaan, worden ze bevrucht met het sperma van de partner van de vrouw die graag zwanger wil worden, de 'wensvader'.

Vervolgens worden de ontstane embryo's in de baarmoeder van de 'wensmoeder' geplaatst. Ook in geval van erfelijke belasting bij de vrouw behoort deze behandeling tot de mogelijkheden.

Een variant op eiceldonatie is embryodonatie; hierbij gaat het om bevruchte eicellen (meestal zijn dit embryo's die overblijven bij een paar dat zelf een IVF-behandeling ondergaat, en dat deze wil afstaan). Embryodonatie komt nauwelijks voor, daarom blijft de brochure beperkt tot de verschillende aspecten van eiceldonatie. 

Plaats reactie