Back Zwanger

Zwanger

(31 stemmen, gemiddeld 3.61 van 5)

Hoera ik ben zwanger! En Nu?!

Gefeliciteerd! Waarschijnlijk heb je net een zwangerschapstest gedaan en die was positief: Je bent zwanger! Het begin van de zwangerschap is vaak het plezierigst, je kunt het gaan vieren, je mag iedereen erover gaan vertellen, of je het nu direct vertelt of er nog even mee wacht. Het probleem is dat veel vrouwen niet weten wat de volgende stap is wanneer de zwangerschap is bevestigd door een positieve uitslag van de zwangerschapstest.

Je zit met natuurlijk direct met veel vragen, hoe lang zwanger, zal de zwangerschap voorspoedig voorlopen, zal ik last hebben van ochtendmisselijkheid, wat mag ik wel en niet eten tijdens de zwangerschap, mag ik blijven sporten, etc.

Alles wat je moet weten over zwanger zijn:

Net zwanger?

Hier vind je een handige lijst met dingen die je moet doen wanneer de test positief is!
Maak een afspraak met je huisarts of verloskundige! Bel voor een afspraak zodra je zwangerschap bevestigd is of wanneer je vermoedt dat je zwanger bent. Let wel op dat veel huisartsen geen afspraak maken tot je tenminste twee menstruaties gemist hebt, terwijl je bij andere direct terecht kunt. Ook al heb je niet direct een afspraak, je kunt altijd even bellen met vragen over bijvoorbeeld de medicijnen die je slikt, zwangerschapssymptomen waar je bezorgt om bent of andere gezondheidsproblemen.

Vier het goede nieuws

Ook al mag je tijdens je zwangerschap geen alcohol drinken, houdt dit niet in dat je niet meer mag genieten! Sommige vrouwen plannen een romantisch etentje om het blijde nieuwe aan hun partner te vertellen, andere organiseren een groot feest. Hoe en wanneer je je zwangerschap viert hangt van veel factoren af, maar vergeet niet dat genieten en plezier hebben onderdeel mag uitmaken van je zwangerschap. Plezier en ontspanning is erg goed voor jou en je baby!

Kondig het aan

Het is leuk en spannend om het blijde nieuws aan vrienden en familie te vertellen. Sommige gezinnen wachten tot na 12 weken, de eerste echo of een speciale datum om het aan iedereen te vertellen, terwijl andere de zwangerschap direct aankondigen. Er is geen goed of slecht moment om het te vertellen, belangrijk is dat jij en je partner er klaar voor zijn!

Verkrijg informatie over je zwangerschap

Bekijk dingen als de zwangerschapskalender en de 42 weken mailing en volg je zwangerschap week na week. Ook boeken zijn een goede bron van informatie over de zwangerschap, de bevalling en postnatale periode. Zo kun je alvast de nodig kennis verzamelen om vervolgens de juiste beslissingen te nemen voor jou en je baby.

Zorg voor jezelf

Goede nachtrust, goede voeding, zwangerschapsvitaminen, en zwangerschapsgymnastiek zijn gezonde manieren om een goede zwangerschap, makkelijke bevalling en een gezonde baby te stimuleren. Luisteren naar de signalen van je lichaam, of het nu gaat om ochtendmisselijkheid of vermoeidheid, zal je helpen om te gaan met de symptomen van je zwangerschap.

En vooral niet vergeten om te genieten!

Plaats reactie